Jdi na obsah Jdi na menu
 


Procházka na Mexiko - zhodnocení

Ahoj kamarádi,

tak jsem se konečně dostala k tomu, abych umístila fotky z pochodu na Mexiko z 10.září 2016 a zároveň udělala malé zhodnocení. Z časových i technických důvodů to nešlo dříve.

Počasí nám opět moc přálo, tak krásný den už nebyl dlouho. Za smyčkou u Sokolovny jsme přešli kolem místního rybníka do lesa nad střelnici. Zde bylo velmi příjemně , na parném slunci bylo asi 35 °C. Maličko romantiku pokazily uhynulé ryby v rybníce. Lidé svou bezohledností vůči okolní krajině vyvezou močůvku do těsné blízkosti vody a tudíž zákonitě musí dojít k průsakům do rybníka a následnému úhynu ryb. Cestu lesem bych přirovnala k cestě k Ostravici, romantická, čistá, udržovaná. Na Mexiku, nyní restaurace U Buroně , si kluci dali naložené tvarůžky, nebyl cítit žádný zápach, a já chleba se sádlem a škvírkami. Protože jsem měla svátek a nikdo z nich nechtěl tvrdý alkohol, tak jsem je pozvala na pivko a kofolu . Na zpáteční cestě jsme se přemístili autem do restaurace u střelnice , kde jsme vše řádně ukončili. 

Tento pochod neměl být 10. sraz Dvořanů, jak Petr psal do pozvánky. Desátý sraz, bylo to dojednáno na Pustevnách, má na starosti Ota Mika a měl by být asi na dva dny příští rok. Návrhy padly, zatím je nebudu zmiňovat. Aby v tom nebyl sám, tak si na pomoc přibere Martu Moravcovou a případně i Jarku Brožovou. Jak říká : " Každý chvilku, tahá pilku".

Z pochodu se Petrovi omluvili Marta Moravcová, Alena Straussová, Jarka Brožová, Jožka Buryška a Luďek Kožušník. Nakonec se omluvil i Petr, protože mu to zdravotní stav nedovolil.

Tento pochod bych chtěla věnovat, případně v dalších létech opakovat, našemu kamarádovi Statisovi- Pepovi Prusalisovi, který nečekaně odešel z tohoto světa. Co si budeme nalhávat, z našeho dvora byl nejznámější človíček nejen v rámci naší republiky, ale i v zahraničí. Dokázal toho nejvíce nejen hudbou, ale i tím, že za vydatné pomoci postavil z ruin Porubský zámeček. Dle mého názoru, tak nikdo neproslavil Porubu a náš dvůr jako on. Pokud se mýlím, příjmu i jiný názor.                                      Majka